Pos na basaniseis ta aderfia sou

 1. Παίζετε το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού. Παράλληλα υπόσχεστε μια μυστική έκπληξη σε όποιον το βρει πρώτος, μόνο που από την αρχή δεν υπάρχει θησαυρός. Τους αφήνεις να ψάχνουν και τους λες την αλήθεια μετά από 3 μέρες.
 2. Τους κρύβεις το αγαπημένο τους παιχνίδι και μετά “ξεχνάς” που το έχεις κρύψει. Αν βαριέσαι να το κρύβεις, το κρατάς ψηλά πάνω από το κεφάλι τους ή αν έχεις κολλητική ταινία το κολλάς στο ταβάνι.
 3. Αλλάζεις πάντα κανάλι όταν αρχίζει το αγαπημένο τους cartoon. Παίρνεις το τηλεκοντρόλ έτσι ώστε να το ξαν’ αλλάζεις κάθε φορά που αλλάζουν το κανάλι από τα κουμπιά της τηλεόρασης. Αν δεν θες να αλλάξεις κανάλι, τότε αλλάζεις την γλώσσα, ανεβοκατεβάζεις την ένταση του ήχου, ή ανοιγοκλείνεις την τηλεόραση.
 4. Όταν θέλουν πάρα πολύ κάτι, βάζεις μαζί τους στοίχημα και παίζεται ένα παιχνίδι που ποτέ δεν έχουν νικήσει, πχ τάβλι, σκάκι, χαρτιά. Αν νικήσουν να τους δώσεις ότι θέλουν, αν χάσουν να μην αρχίσουν το κλάμα και να μην σε προδώσουν στη μαμά σας! (αν το ξεχάσεις αυτό, έχει μπλέξει!)
 5. Τους βάζεις στο δωμάτιο, κλείνεις τα φώτα και κλειδώνεις την πόρτα, αφού πρώτα τους έχεις πει την ιστορία για το αιμοβόρο τέρας που ζει σε κλειδωμένα σκοτεινά δωμάτια και τρώει μικρά παιδάκια. Στέκεσαι έξω από την πόρτα κάνοντας ανατριχιαστικούς θορύβους.
 6. Όταν κλαίει να τραγουδάς το τραγούδι “τι όμορφη που είσαι όταν κλαις, το δάκρυ σαν διαμάντι αργοκυλάει, αγάπη μου τι όμορφα που κλαις, ακόμη λίγο κλάψε και σπάει”. Αν μπορείς να κάνεις ντουέτο με τον πατέρα σου ή την μάνα σου ακόμη καλύτερα. Αν υπάρχει και γιαγιά πρόθυμη, ας συμμετάσχει και αυτή.
 7. Όταν θέλουν κάτι τους λες “θα στο δώσω στις 4:30». Και μετά κάνεις πλάκα που στέκονται μπροστά στο ρολόι επί 2-3 ώρες και περιμένουν να περάσει η ώρα. Τραγική ειρωνεία ότι δεν ξέρουν ακόμη πως να διαβάζουν την ώρα! Αν ξέρουν να διαβάζουν την ώρα τους λες απλώς “θα στο δώσω αύριο”. Την επόμενη μέρα όταν ζητάνε να κρατήσεις το λόγο σου, τους λες ότι είπες ότι θα τους το δώσεις αύριο!!
 8. Τους ανακοινώνεις ότι ο Άγιος Βασίλης πέθανε σε ατύχημα αφού πρώτα είχε φρικτούς πόνους και έτσι δεν θα ξαναπάρουν ποτέ δώρα. Του περιγράφεις το αιματηρό και φρικιαστικό ατύχημα με κάθε λεπτομέρεια, πχ τον πάτησε το έλκηθρο, και καθώς αυτός αγωνιζόταν να καλέσει βοήθεια σέρνοντας το κομμένο πόδι του, οι σαρκοβόροι τάρανδοι του, τον έτρωγαν ζωντανό αργάααα αργάααα
 9. Τους λες ότι τους είπες ψέματα και ότι ποτέ δεν υπήρξε Άγιος Βασίλης, και μετά τους κοροϊδεύεις που πιάστηκαν κορόιδα.
 10. Όταν η μαμά σου σε αφήνει να κάνεις baby sitting τους εξηγείς ότι η αγαπημένη τους μανούλα τους έχει εγκαταλείψει για πάντα και ότι δεν θα ξαναγυρίσει ποτέ πίσω. Τους λες ότι ήταν δικό τους φταίξιμο, επειδή δεν σε υπάκουαν και έτσι δεν ήταν φρόνημα καλά παιδάκια. Τέλος τους λες ότι αν σε υπακούουν τυφλά, θα πείσεις την μητέρα σας να επιστρέψει.
 11. Αν είναι αγοράκια και έχουν μεγαλώσει αρκετά έτσι ώστε να αηδιάζουν με το γυναικείο σώμα, τους εξηγείς ότι όταν ήταν μικροί βύζαιναν και τους εξηγείς ακριβώς τι σημαίνει αυτό. Ανοίγεις βιβλίο βιολογίας και τους δείχνεις εικόνες.
 12. Μετά τους εξηγείς πως έχουν γεννηθεί, αφού πρώτα τους εξηγείς πως έχει μείνει έγκυος η μανούλα τους! Αν το βιβλίο βιολογίας δεν καλύπτει πλήρως αυτό το θέμα, παίρνεις ένα περιοδικό με ακατάλληλο περιεχόμενο και αναλαμβάνεις να τους εξηγήσεις. Καθ’ όλη την διάρκεια τονίζεις ότι αυτή η γυναίκα παίζει τον ρόλο της μαμάς, και αυτός του μπαμπά τους!
 13. Τους κλειδώνεις έξω από το σπίτι, μέσα στο σπίτι, έξω από το αυτοκίνητο, μέσα στο αυτοκίνητο, έξω από το δωμάτιό τους, μέσα στο δωμάτιό τους… βασικά όπου και αν τους κλειδώσεις το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Εσύ γελάς κοροϊδευτικά ενώ αυτά στριγκλίζουν και θέλουν να πάνε εκεί που δεν μπορούν. Φροντίζεις να σε ακούν όταν γελάς!
 14. Αντιγράφεις τις κινήσεις τους μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Πχ. Αν κουνήσουν το χέρι το κουνάς και εσύ, αν κάτσουν, κάθεσαι και εσύ. Να έχεις λίγη υπομονή και σε 5 λεπτά το πολύ θα φρικάρουν. Συνεχίζεις να τους αντιγράφεις όταν στριγκλίζουν θυμωμένα, όταν τρέχουν να φύγουν, ακόμη και όταν αρχίσουν το κλάμα..
 15. Επαναλαμβάνεις ότι λένε, ή την τελευταία συλλαβή μόνο (για να μην κουράζεσαι και εσύ). Πχ λένε :

  “Θέλω να φάω” – λες “ω”

  “σταμάτα είναι σπαστικό” – λες “κο”

  “σταμάταααααα” – λες “τααα”

  “μαμαααααααα” – λες “μαααα”

Leave a Reply